7th B’Day Cup

Az év első komoly megmérettetése! Vigyétek el ti a fődíjat és a dicsőséget!

Február 22-én ünnepli fennálásának 7. évfordulóját a Thor Gym, s mi más lehetne a legnemesebb módja ennek, mint egy csapatverseny rendezése!?

Várunk minden csapatot, akik úgy gondolják, hogy elvihetik a fődíjat, s akik a dicsőséget is magukénak akarják tudni!

 

Helyszín: THOR GYM ÚJBUDA (1116 Bp, Nándorfejérvári út 40/a.)

Regisztráció: 08:00 – 08:30

Verseny indulása: 09:00

 

A fődíj: 200.000,- Ft

 

Mik lesznek a teljesítendő kihívások?

 

1. ROBBANÉKONYSÁG

Time cap 6’

2×10 méter ingafutás

10-10 kettlebell snatch (férfiak 24 kg, nők 12 kg)

200 méter evezés

 

2. ERŐ

ABC COMPLEX Time Cap 3×3’ + 2x30mp csere

2 Dupla Kettlebell Clean

1 Dupla Push Press

3 Dupla Rack Squat

 

ÁLLÓKÉPESSÉG 1

Time cap 8’

50 Jump Squat

30 Kettlebell Clean & STOH (férfiak 20 kg, nők 12 kg)

500 méter evezés

 

ÁLLÓKÉPESSÉG 2.

Time Cap 8’

Max Cal Row

Max Cal Air Bike

 

DÖNTŐ

25 min Time cap

50 Wall ball 9/6kg – Barbell Oh Hold 40/25kg

50 Burpee – Húzódzkodó rúdon lógás

50 Deadlift 80/50kg – Deadlift Hold

50 dumbbell/kettlebell Burpee Deadlift box step over 2×20/12.5kg – fekvtőtámasz tartás

50 strict pull up – invertált evezés, felső pozíciójában tartás

 

A cikkünk végén olvashatjátok a feladatsorok teljes leírását és sztenderdjeit.

 

Helyszín és időpont: 2020.02.22, Thor Gym Újbuda

Fődíj: 200.000,- Ft

3 fős csapatokat várunk, melyben a kikötés, hogy minden csapatban legalább egy női versenyzőnek szerepelni kell!

 

Támogatóink további különdíjakat biztosítanak, melyekről a részleteket a facebook oldalunkon találjátok majd meg.

A napot pedig méltóképpen fogjuk zárni, egy óriási ünnepléssel, ahol a 7. születésnapi torta mellett a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeinek díjazása is megtörténik majd! Aztán persze buli kifulladásig!

Reméljük már gőzerővel készültök, mert a riválisok sem tesznek másképp!

 

Jelentkezés:

outdoor@thorgym.hu

Jelentkezési díj: 21.000 Ft / csapat

A verseny díjának befizetése:

A részvételi díjat készpénzben a Thor Gymben, vagy banki utalással / banki pénztári befizetéssel lehet befizetni.

10104105-67898700-01004000

Közlemény rovatban tüntesd fel a csapatnevet és hogy csapatverseny.

A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!

 

FELADATSOROK és sztenderdek

 

1. ROBBANÉKONYSÁG

Time cap 6’

2×10 méter ingafutás

10-10 kettlebell snatch (férfiak 24 kg, nők 12 kg)

200 méter evezés

A csapattagok egymás után, tetszőleges sorrendben hajtják végre a feladatsort. A csapattagok közötti váltás pacsival történik az ingafutásra kijelölt kezdő vonalnál. Amíg az egyik csapattárs nem fejezte be a teljes gyakorlatsort, addig a következő ember nem indulhat el. A feladat akkor ér véget, ha az utolsó ember teljesítette a 200 m evezést.

Ingafutás sztenderdek:

A versenyző az előre kijelölt kezdővonalnál helyezkedik el. A vonalat a feladatsor megkezdése előtt nem lépheti át. Kifut a tőle 10 méterre található vonalig, azt kézzel megérinti, majd visszafut a kiinduló helyre. Ha a vonal érintése elmarad, a gyakorlatot meg kell ismételni.

Kettlebell Snatch sztenderdek:

A versenyző az első ismétlést a földről indítja, majd fej fölé, fül mellé juttatja a bellt. Ha bármilyen mobilitási probléma ezt gátolná, akkor a bíráknak a feladatsor megkezdése előtt ezt jelezni kell. Felső pozícióban teljes lockout ( térd, csípő, könyök nyújtott helyzetben, a kar függőleges) és pillanatnyi megállítás szükségeltetik. Ha a pillanatnyi megállítás nem érvényesül, akkor az adott ismétlés szabálytalannak minősül, nem számít ismétlésnek. A kézcsere bármely pozícióban megengedett. Az utolsó ismétlés után a bellt ledobni tilos. Ha ez mégis megtörténne, a 10-10 kettlebell snatchet újra meg kell csinálnia az adott versenyzőnek.

Evezés sztenderdek:

A versenyző a lábrögzítő pánt behúzása előtt nem kezdheti meg az evezést. A damper szabadon állítható. A bíró figyeli a monitort, és 200 méternél jelez a versenyzőnek. Az evezőkar a 200 méter leevezése előtt nem tehető vissza. Az evezőkart kontrolláltan kell visszahelyezni, ha a versenyző elengedi, újra kell eveznie a 200 métert.

2. ERŐ

ABC COMPLEX Time Cap 3×3’ + 2x30mp csere

2 Dupla Kettlebell Clean

1 Dupla Push Press

3 Dupla Rack Squat

Minden versenyzőnek 3 perc áll rendelkezésére a lehető legtöbb ismétlést teljesítenie a fent leírt komplexből . Az első ismétlést mindenki a földről indítja. A versenyző a rendelkezésre álló 3 perc alatt tetszőleges alkalommal leteheti a súlyt (kontrolláltan dobás nélkül), pihenésnek azonban csak a rack vagy a fej fölötti pozíciót használhatja. A cserére 30mp áll a csapat rendelkezésére. A fealdat befejezésekor minden versenyző kontrolláltan teszi le a súlyokat. A bellek súlyai testsúly arányosítva vannak, az egyes súlycsoportokon belül allometrikus skálázást alkalmazunk. Öv, térd és könyök gumi, illetve csuklóbandázs engedélyezett.

Súlyok:

Férfiak: 70 kg alatt 20kg-os bell, 80 kg alatt 24kg-os bell, 80-95 kg 28kg-os bell, 95 kg felett 32kg-os bell

Nők: 65 kg alatt 12kg-os bell, 65-75 kg 16kg-os bell, 75 kg felett 20kg-os bell

Kettlebell Clean sztenderdek:

A versenyző az első ismétlést a földről indítja, majd rack pozícióba juttatja, ahol egy pillanatra megállítja a bellt. Ha a megállítás nem teljesült, akkor az ismétlés szabálytalan és elvételre kerül. Rack pozícióban a felkarok leszorulnak a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak, térd, csípő nyújtott helyzetben. Girja technika engedélyezett.

Kettlebell Push Press sztenderdek:

A versenyző rack pozícióból fej fölé, fül mellé juttatja ( ha ezt bármilyen mobilitási képesség korlátozná, a bírónak előre, a feladat megkezdése előtt jelezni kell.) a bellt, ahol egy pillanatnyi megállítás szükségeltetik. Ha a megállítás nem érvényesül, az ismétlés szabálytalan és elvételre kerül. Felső pozícióban a térd, csípő, könyök nyújtott helyzetben van, a kar függőleges. A nyomásban egy süllyesztés és láblökés engedélyezett, a második süllyesztés (lökés technika) azonban nem. A lábujjhegyre állás megengedett. Girja technika engedélyezett.

Rack Squat sztenderdek:

Kiinduló helyzetben a bellek rack tartásban, térd, csípő nyújtott helyzetben. Rack pozícióban a felkarok leszorulnak a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak. A versenyző guggolást hajt végre melynek alsó pozíciójában a sarok a talajon marad, a csípő térd alá süllyed, majd onnan visszatér a kiinduló helyzetbe, ahol a mozdulatot megtöri egy pillanatra az újabb ismétlés előtt. Minden ismétlés elvehető, ahol a csípő nem süllyed térd alá és a kiinduló helyzetben levő pillanatnyi megállítás nem teljesül.

3. ÁLLÓKÉPESSÉG 1

Time cap 8’

50 Jump Squat

30 Kettlebell Clean & STOH

500 méter evezés

Minden csapattagnak teljesítenie kell a fent leírt feladatsort és taktikai alapon dönthet, hogy melyik feladattal kezd. Egyszerre indulnak a csapattársak, de amíg nem végeznek az általuk választott feladattal mindannyian, addig nem mehetnek a következő állomásra. A sorrend:

jump squat -> kb clean &STOH ->row

kb clean &STOH ->row -> jump squat

row -> jump squat -> kb clean &STOH

Jump Squat sztenderdek:

Start pozícióban a térd csípő nyújtott helyzetben. A versenyző végrehajt egy guggolást, melynek alsó pozíciójában a csípő térd alá süllyed, a sarok nem emelkedhet el a talajtól. Onnan felső pozícióba emelkedik, ahol a lábfejek elhagyják a földet egy pillanatra, a térd csípő nyújtott helyzetbe kerül.

Kettlebell Clean & STOH sztenderdek:

A versenyző az első ismétlést a földről indítja és rack pozícióba juttatja, ahol a bellt egy pillanatra megállítja, térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak. Innen bármilyen technikával (Press, Push Press, Jerk) fej fölé, fül mellé juttatja, ahol a bellt egy pillanatra megállítja. Könyök, térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a kar függőleges. Az ismétlek között tetszőleges számú kézcsere hajtható végre, és a kettlebell bármikor letehető kontrolláltan, dobás nélkül. Ha bármelyik pozícióban a megállítás nem érvényesülne, akkor az ismétlés szabálytalannak minősül és nem számít ismétlésnek. Ha a bell fej fölé juttatása mobilitási okokból kifolyólag nem tud teljesülni a fent leírtak alapján, akkor a versenyzőnek a feladatsor megkezdése előtt jeleznie kell a bírónak.

Evezés sztenderdek:

A versenyző a lábrögzítő pánt behúzása előtt nem kezdheti meg az evezést. A damper szabadon állítható. A bíró ellenőrzi az 500 méter megtételét. Az evezőkar az 500 méter leevezése előtt nem tehető vissza. Az evezőkart kontrolláltan kell visszahelyezni, ha a versenyző elengedi, újra kell eveznie az 500 métert.

4. ÁLLÓKÉPESSÉG 2.

Time Cap 8’

Max Cal Row

Max Cal Air Bike

A versenyzők mind a két eszközt egyszerre használhatják. Tetszőlegesen cserélhetnek, válthatnak eszközt. A cél a lehető legtöbb kalória gyűjtése a két gépen.

Evezés sztenderdek:

A versenyző a lábrögzítő pánt behúzása előtt nem kezdheti meg az evezést. A damper szabadon állítható. Az evezőkart kontrolláltan kell visszahelyezni, ha a versenyző elengedi, az általa begyűjtött kalóriák levonásra kerülnek a csapattól.

Air Bike sztenderdek:

A versenyző felszáll a nyeregbe, ahol elkezdi hajtani az Air bikeot. Kiállni szabad.

DÖNTŐ

25 min Time cap

50 Wall ball 9/6kg – Barbell Oh Hold 40/25kg

50 Burpee – Húzódzkodó rúdon lógás

50 Deadlift 80/50kg – Deadlift Hold

50 dumbbell/kettlebell Burpee Deadlift box step over 2×20/12.5kg – fekvtőtámasz tartás

50 strict pull up – invertált evezés, felső pozíciójában tartás

A feladatsort a csapatok a megadott sorrendben teljesítik. Egy ember dolgozik, míg a másik két csapattárs tartásokat végez. A döntő a megadott ismétlésszámok elvégzése után ér véget, vagy a meghatározott idő leteltével. Az ismétléseket csak úgy lehet elkezdeni, vagy folytatni, ha a tartásokat, pozíciókat két csapattárs már felvette. Ha a lentebb részletezett sztenderdekben bármilyen követelmény nem teljesülne akár a tartásokban, akár a gyakorlatokban, akkor az ismétlések elvételre kerülnek. A megadott ismétlésszámok tetszőlegesen oszthatóak el a csapattagok között és tetszőleges számú csere hajtható végre, azonban a feladat csere után csak akkor folyatatható, ha az összes versenyző felvette a szükséges pozíciót.

Wall ball sztenderdek:

Start pozícióban a versenyző álló helyzetben a Wall ball mögött áll. A labda felvétele után egy guggolást hajt végre, melynek során a csípő térd alá süllyed alsó pozícióban, sarok a földön marad. Felső pozícióban térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a labdát pedig feldobja az előre meghatározott vonal fölé, majd lefelé elkapja azt. A dobás során a lábfej elemelkedhet a talajtól. Ha a dobást nem egy guggolás előzi meg, vagy alsó pozícióban a csípő nem süllyed térd alá, a dobás nem érinti a fatáblát, nem kerül a labda az előre meghatározott vonal fölé, vagy a labda a földre esik, akkor a gyakorlat szabálytalannak minősül és az ismétlés elvételre kerül.

Továbbá minden olyan ismétlés szabálytalannak minősül, ahol a másik két csapattárs (akik nem Wall ball-nak) nem teljesíti az alábbiakban felsorolt követelményeket.

Overhead Hold sztenderdek:

Két versenyző fej fölé emeli a rúdat. Fej fölötti pozícióban a könyökök nyújtva vannak, karok fül mellett, vagy fül mögött helyezkednek el. Ha a mobilitási képességek hiánya gátolja a fentebb említett pozíció kialakítását, akkor a versenyzőnek a döntő feladatsor megkezdése előtt jeleznie kell a bíró irányába.

Ha a könyök nincs már nyújtott helyzetben, vagy a versenyző leejti a rúdat, vagy a fentebb említett követelmények nem teljesülnek, akkor a Wall ball tovább nem végezhető, és minden olyan ismétlést el kell venni, ahol már a fej fölötti tartás sztenderjei nem teljesültek.

Burpee sztenderdek:

Start pozícióban a versenyző álló helyzetből ( térd, csípő nyújtva) indul. Csípődöntést követően páros kéz a talajra érkezik közvetlenül a test mellé, támaszhelyzetbe, a lábak és a tenyerek egy időben a talajon vannak.

Ezt páros lábbal hátraugrás követi, a hátraugrás végén a lábak zárt pozícióban vannak, a karok párhuzamosak egymással és nyújtott helyzetben.

A karhajlítás kötelező. Az ismétlés csak akkor érvényes, hogyha a könyök helyzete eléri/meghaladja a derékszöget, mellkas, csípő, térd nem érinti a talajt, a gerinc végig neutrális, a hát egyenes az ismétlés során. A versenyző ezután visszaugrik támaszhelyzetbe, majd felugrik a levegőbe, mindkét lábfej egyszerre elhagyja a talajt, a csípő extenzióban, fej fölött taps kötelező.

Ha a fent említett követelmények bármelyike nem teljesül, az adott ismétlés szabálytalannak minősül, és elvételre kerül. Továbbá minden olyan ismétlés szabálytalannak minősül, ahol a másik két csapattárs (akik nem a burpeet végzik) nem teljesíti az alábbiakban felsorolt követelményeket.

Húzódzkodórúdon-lógás sztenderdek:

Két versenyző felugrik a húzódzkodóra, és lógásban tartja magát. Ha bármelyik versenyzőnek kicsúszik a rúd a kezéből, vagy a láb érinti a földet, akkor a Burpee tovább nem folytatható, és minden olyan ismétlés elvételre kerül, ahol a fentebb felsoroltak nem teljesültek.

Deadlift sztenderdek:

A rudat a felhelyezett tárcsákkal a talajról indítja a versenyző. Ezt egy folyamatos mozdulattal kell felhúznia a végpozícióba. Utóbbi helyzetben a versenyző térdének és csípőjének nyújtva kell lennie, és ki kell húznia magát, azaz a vállak nem eshetnek előre. A felső ponton a test függőleges, a váll és csípő egy vonalban van a test függőleges tengelyével párhuzamosan. A leengedés után a tárcsáknak szemmel láthatóan meg kell állniuk a talajon, és csak ezután lehet új ismétlést indítani, tehát nem használható touch and go technika.

A versenyző nem engedheti el a rudat, csak a fogását igazíthatja azon az ismétlések között. Amennyiben ez megtörténik, csak az addig elvégzett szabályos ismétlések számítanak. A lábfejeknek teli talpon a talajon kell maradniuk a mozdulat közben, a sarok vagy a talppárna emelkedése, illetve bármelyik lábbal való ellépés érvénytelen ismétlést von maga után. Semmisnek tekinthető minden olyan ismétlés, ahol a pozitív szakaszon a mozdulat folyamatossága megszűnik, vagy a térd felett alátámasztja a combjával a versenyző a rudat, vagy a versenyző hátradől a felső ponton. A negatív szakaszban le kell kísérni a rudat, tehát érvénytelen az ismétlés, ha azt a versenyző kiejti a kezéből vagy ledobja. Továbbá minden olyan ismétlés szabálytalannak minősül, ahol a másik két csapattárs (akik nem Deadliftelnek) nem teljesíti az alábbiakban felsorolt követelményeket.

Deadlift Hold:

Két versenyző a rudat Deadlift végpozíciójában tartja, ahol a csípő, térd nyújtva van, vállak nem esnek a rúd vetülete elé. Ha bármelyik versenyzőnek kicsúszik a rúd a kezéből, vagy a Deadlift végpozíciójára vonatkozó követelmények nem teljesülnek, akkor a Deadlift tovább nem folytatható, és minden olyan ismétlés elvételre kerül, ahol a fentebb felsoroltak nem teljesültek. A test függőleges, a váll és csípő egy vonalban van a test függőleges tengelyével párhuzamosan.

Kettlebell Deadlift Burpee Box step over sztenderdek:

Start pozícióban a versenyző álló helyzetből ( térd, csípő nyújtva) indul a bellek mögül. Csípődöntést követően páros kézzel megfogja a bellt.

Ezt páros lábbal hátraugrás követi, a hátraugrás végén a lábak zárt pozícióban vannak, a karok párhuzamosak egymással és nyújtott helyzetben.

A karhajlítás kötelező. Az ismétlés csak akkor érvényes, hogyha a könyök helyzete eléri/meghaladja a derékszöget, mellkas, csípő, térd nem érinti a kettlebellt, a gerinc végig neutrális, a hát egyenes az ismétlés során.

Felemelkedést követően a versenyző kezében tartja a bellt, térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül. A két kettlebellt felrakja a dobozra (60 cm), és nélkülük fellép ( nem kell kiállni a doboz tetején) majd a másik oldalon lelép, és lehúzza az eszközöket a dobozról. Legalább az egyik lábfejet fel kell helyezni a dobozra, azaz át nem ugorható, meg nem kerülhető.

Ha a fent említett követelmények bármelyike nem teljesül, az adott ismétlés szabálytalannak minősül, és elvételre kerül. Továbbá minden olyan ismétlés szabálytalannak minősül, ahol a másik két csapattárs (a fekvőtámasz alaphelyzet bellen) nem teljesíti az alábbiakban felsorolt követelményeket.

Fekvőtámasz alaphelyzet bellen sztenderdek:

Két versenyző fekvőtámasz alaphelyzetben tartja magát a kettlebellen

a lábak zárt pozícióban vannak, a karok párhuzamosak egymással és nyújtott helyzetben vannak, a gerinc neutrális, a hát egyenes. Ha bármelyik versenyzőnek hajlik a könyöke, vagy a sztenderd bármely követelménye nem teljesülne, akkor a Kettlebell Deadlift Burpee Box step over tovább nem folytatható, és minden olyan ismétlés elvételre kerül, ahol a fentebb felsoroltak nem teljesültek.

Pull up sztenderek:

A versenyző pronált fogással fogja meg a rudat, a karok nyújtva, a térd nyújtva, a sarok a csípő vonala előtt. Ebből a pozícióból a versenyző rúgás, vagy lendületvétel nélkül felhúzza magát, amíg az áll a rúd vonala fölé nem kerül. Ezután a versenyző visszaereszti magát a kiinduló pozícióba, ahol egy pillanatra mozdulatlanná válik, és innen indítja a következő ismétlést.

Az ismétlés érvénytelen, ha a versenyző nem a fent leírt pozícióból indítja el, a lábait használja, vagy lendületet vesz az ismétlés közben, illetve ha az áll nem hagyja el a rúd vonalát.

Invertált evezés felső pozíciójában tartás:

Két versenyző az előre beállított felfüggesztéses eszközön tartja magát invertált evezés felső pozíciójában. A felüggesztéses eszköz magasságát a földön fekvő ember függőlegesen nyújtott karja határozza meg, ebből a helyhzetből kell felhúznia magát a versenyzőnek. Az eszköz szárának érintenie kell a mellkast. Ha bármelyik versenyzőnek eltávolodik a csuklója a mellkastól, akkor a húzódzkodás tovább nem folytatható, és minden olyan ismétlés elvételre kerül, ahol a fentebb felsoroltak nem teljesültek.

 

Várunk titeket is az év első nagy csapatversenyén!