THOR CUP X

THOR CUP X

Azaz, a 10. jubileumi Thor kupa

Egyéni háziverseny

2022.12.03. szombat

Helyszín: Thor Gym Újbuda – 1116. Budapest, Nándorfejérvári út 40./A

 

Immáron tizedik alkalommal csaphatnak össze a kompetitív hölgyek és urak a Thor Legfittebb embere címért.

Ebben az évben a korábbiakhoz képest picit színesítjük az eseményt, hiszen a feladatkörök közepette nem csupán a tavaly már nagy sikernek bizonyult TightHold streetworkout kupa döntőjét rendezik meg Szarka Ákosék, mely látványos programnak ígérkezik, így a nézők és szurkolók megcsodálhatják a srácok gimnasztikus képességeit, hanem a Kettlebell szövetség is ekkor rendezi meg az év végi bajnokságát az alsó szinten.

Visszatérve a Thor kupára:

Idén is, ahogy a hagyomány és a tudomány diktálja, a kondicionális képességek mentén, Erő és állóképesség, mérjük a versenyzők képességeit.

A feladatokat a Thor Gym edzői gárdája, Becher Kristof vezetésével dolgozta ki.

Az idei versenyfeladatok a következők lesznek:
 

Erő felmérés: Time cap: 8 perc 3 ismétléses max Deadlift és tolódzkodás

Állóképesség I.: Time cap: 6 perc Dupla Kettlebell Thruster 15-12-9 ismétlés (férfiaknak: @20kg, n: @12kg) Airbike 15-12-9 cal

Állóképesség II.: Time cap: 10 perc

Férfiaknak: 2000m evezés, time cap fennmaradó időben Wall Ball @9kg

Női versenyzőknek: 1750m evezés, fennmaradó időben Wall Ball @6kg

 

Döntő:

Buy in: Férfiaknak: 20 ism strict chin up Nőknek: 10 ism strict chin up

16-12-8 ismétlés Dupla Kettlebell wod: guggolás Dupla Kettlebell, farmer séta Dupla Kettlebell, burpee deadlift Lunges, lépés zárással

Férfiaknak: @20-24-28 kg, Nőknek: @8-12-16 kg

 

TERVEZETT IDŐREND

 

 

Regisztráció, bemelegítés: 8:30-9:30

Bemelegítés: 09:00-9:30

Nyitóbeszéd: 9:30-9:40

1.feladat: 9:45-10:15 női futam, 10:25-11:05 férfi futam

2.feladat: 11:15-11:50 női futam, 12:05-12:50 férfi futam

3.feladat: 13:05-13:30 női futam, 13:35-14:10 férfi futam

Döntő: 14:35-14:50 női, 15:05-15:20 férfi

 Eredeményhírdetés: 15:40-16:00

 

 

 

A versenyen való részvétel regisztráció-köteles, amelynek első lépése egy email küldése az marketing@thorgym.hu címre. A levélben kérünk írd meg az alábbi adatokat: Termed, Edződ neve, testsúlyod.

A második lépésben, a regisztráció véglegesítéséhez a nevezési díj befizetése szükségeltetik, amelyet megtehettek bármely Thor Gym pultjánál a nyitvatartási időben, kizárólag készpénzben. A nevezési díj 8.000,- forint/fő.

 

Nézőknek a belépés ingyenes.

Fontos, hogy a verseny résztvevőinek száma limitált, összesen 64 fő

A helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel. A Thor Cup zárt háziverseny és csak a Thor Gym vendégei indulhatnak, akik érvényes bérlettel rendelkeznek.

 

Jelentkezési időszak: 

 2022.11.25. 23:59, (vagy a jelentkezési helyek betelte)

Nevezési díj: 

8.000,- forint/fő, melyet minden Thor Gym pultjánál készpénzel tudtok fizetni.

Jelentkezők maximális száma:

64 fő

(A végleges, tehát befizetett regisztrációt, lemondás esetén nincs lehetőségünk visszafizetni november 19-e, péntek után! Ellenben a nevezés bármikor átruházható.)

 

SZTENDERDEK

1.Feladat: 
Felhúzás és tolódzkodás 3RM 

Az első feladatban a versenyző három ismétléses maximumot keres felhúzásból és tolódzkodásból.

A versenyző a platformon kezd, kezében nincs semmi. Minden platformhoz tartozik egy rúd tárcsákkal, illetve egy tolódzkodó állvány, mely magasságát a versenyző előzetesen beállíthatja. A versenyszám megkezdése előtt a rudakon nem lehetnek tárcsák.

A bíró jelzésére a versenyző elkezdheti fellapozni a tárcsákat a rúdra, s belekezdhet a versenyszámba. A versenyzőnek 8 perc áll rendelkezésére, mely idő alatt tetszőleges számban és sorrendben kísérelheti meg a gyakorlatok végrehajtását.

A feladathoz használható „extra” eszközök: csuklószorító- vagy bandázs, térdgumi és erőemelő öv. Nem használható könyökgumi, gurtni, valamint speciális erőemelő ruházat.

Felhasználható tárcsák méretei: 1,25kg; 2,5kg; 5kg; 10kg; 20kg. Utóbbiból tetszőleges számú használható a gyakorlatok során. Figyelem! A rudakra szabvány bumper tárcsákból 200kg fér fel. Amennyiben a versenyző ennél nagyobb súlyt óhajt, előzetesen jelezze a bíró felé!

Felhúzás sztenderdek:

A gyakorlat során a versenyző a nézőtér felé áll arccal, s a lába előtt vízszintesen fekvő rudat tetszőlegesen megfogja és megemeli, míg egyenesen nem áll. A felhúzás végpozíciójában a térdeknek és a csípőnek nyújtva kell lenniük,a felsőtestnek pedig minimum függőleges pozícióban lennie. A versenyző a végpozíciót egy másodpercig kitartja, majd utána leereszti a rudat.

A mozdulat során nem elfogadott a „touch and go” technika, tehát minimum egy másodpercig a talajon kell lennie a rúdnak a következő ismétlés megkezdése előtt. Maximum 5 másodperc telhet el 2 ismétlés között.

A rudat le kell kísérni a talajig, azaz a felső pozícióban nem engedhető el, ha mégis elengedi a versenyző, az ismétlés érvénytelen.

Érvénytelen felhúzás okai:

 • Abban az esetben, ha nem sikerül álló helyzetbe jutni úgy, hogy a térdek és a csípő nyújtott pozícióban legyenek.
 • A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.
 • A rúd bármilyen lefelé irányuló mozgása esetén, mielőtt az elérné a végpozíciót.
 • A rúd megtámasztása combbal. Amennyiben a rúd lassan felaraszol a combon, de a comb nem támasztja azt, az nem ok az érvénytelenítésre.
 • A versenyző a mozdulat során hátra- vagy előrelép, vagy a lábfeje oldalirányban elmozog.
 • A versenyző a gyakorlat során elengedi vagy pattintja a rudat, vagy „touch and go” technikát alkalmaz.
 • A rúd “ledobása”, rúd le nem kisérése a talajig.

Tolódzkodás sztenderdek:

A gyakorlat során a versenyző arccal a rack felé néz, keze a tolódzkodó állványon van. Ha felvette a kiinduló pozíciót (nyújtott könyökízület, mozdulatlan test), a bíró jelzésére kezdi el a gyakorlatot végrehajtani. A jel után a versenyző hajlítja a könyökét, amíg a válla már a könyökével egy vonalba ér. Ezt követően visszatolja magát a kiinduló pozícióba, ahol a könyök nyújtott pozícióba kerül, a felkar függőleges. Az ismétlések végrehajtása során a kezdőpozíciót egy másodpercig ki kell tartani, a végpozícióban viszont nem kell megállni. A térdízület lehet hajlítva, a lendületvétel és rúgás azonban nem engedélyezett.

A végrehajtás során a versenyző magára köthet súlytárcsát láncos övvel, illetve könnyítheti a gyakorlatot gumiszalaggal.

Érvénytelen gyakorlat okai:

 • Abban az esetben, ha nem sikerül kitartani a kezdő pozíciót egy másodpercig, vagy a végpozícióban nem kerül a váll a könyök vonalába.
 • A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.
 • A versenyző lendületet vesz, vagy a „belerúg” a gyakorlatba.
 • A versenyző talpa, vagy a használatban lévő súly hozzáér a talajhoz.

2. feladat

15-12-9

Dupla belles thruster

Kalória Air Bike

A két gyakorlatot a sportoló egymás után hajtja végre, 15 Thrusterrel kezd majd 15 kalóriát teljesít az Airbike-on ezután újra a Thruster következik 12 ismétléssel majd megint az Airbike-on 12 kalória, 9 ismétlés Thruster és 9 kalória tekerésével ér végett a versenyszám. A Thruster feladatot 2 db girjával kell végrehajtani.

A feladat elvégzésére 6 perc áll rendelkezésre. Be nem fejezett gyakorlatsor esetén az elvégzett ismétlésszám dönt.

A feladathoz használható „extra” eszközök: csuklószorító- vagy bandázs, térdgumi és erőemelő öv. Nem használható könyökgumi, gurtni, valamint speciális erőemelő ruházat.

Thruster:

A versenyzők a bíró(k) jelzésére dupla clean technikával felveszik rack pozícióba a kettlebelleket. Ebben a pozícióban a felkar leszorul a bordához, kézfejek a váll vonalán belül, térd csípő nyújtott helyzetben. Ezt a mozdulatsort mindig csak egyszer végzik el a versenyzők, mielőtt elkezdenék az első körben elvégzendő kettlebell thrustereket. Álló helyzetből egy guggolást hajt végre a versenyző. Az alsó pozícióban a comb felső vonala a térd alá süllyed, a guggolás során a könyök emelkedhet, viszont a Belleket nem lehet a vállra fektetni. Kiegyenesedés során a mozdulat megtörése nélkül a versenyző fej fölé juttatja a súlyt, úgy, hogy a csípő, térd, könyök nyújtott helyzetbe kerül, a kettlebellek a fül síkjával egy vonalban, karok függőlegesek a talajhoz viszonyítva. Ha a mobilitási képességek ezt nem teszik lehetővé, akkor a feladatsor előtt a bírónak ezt jeleznie kell a versenyzőnek. A kettlebelleket bármikor letehetik a versenyzők a feladat ideje alatt. Fej fölé nyomás során a sarok elhagyhatja a talajt, de nem ugorhat fel a versenyző. Jerk technika nem megengedett a gyakorlat végrehajtása közben. Minden ismétlés, mely nem a leírt szabályok szerint kerül végrehajtásra, a bírók által elvételre kerül. Térdgumi, csuklószorító, valamint súly- és erőemelő öv, cipő használható.

Az első körben 15, a másodikban 12, míg a harmadikban 9 szabályos ismétlést szükséges elvégezni.

Bike:

A versenyző felszáll a nyeregbe, és elkezdi hajtani az Air Bikeot, amelyből bármikor kiállhat.

Az első körben 15, a másodikban 12, míg a harmadikban 9 kalóriát szükséges teljesíteni.

3. feladat

Férfiaknak: 2000 m evezés

Maximum ismétlés Wall ball

Női versenyzőknek: 1750m evezés

Maximum ismétlés Wall ball

A feladat elvégzésére 10 perc áll rendelkezésre. Az időkereten belül elvégzett ismétlések száma dönt.

Evezés:

A versenyző a gépbe beszállva, a lábrögzítő pántot behúzva kezdheti meg az evezést a gépen, melyen a damper szabadon állítható. Nők esetében 1750, férfiaknál pedig 2000 méter megtétele után állhat neki a versenyző a következő feladatnak.

Wall ball:

Start pozícióban a versenyző álló helyzetben a labda mögött áll. A labda felvétele után egy guggolást hajt végre, melynek során a csípő a térd vonala alá süllyed az alsó pozícióban, sarok a földön marad. Felső pozícióban térd, csípő nyújtott helyzetbe kerül, a labdát pedig feldobja az előre meghatározott vonal fölé (hölgyek vonal alá, urak vonal fölé), majd lefelé elkapja azt. A dobás során a láb elemelkedhet a talajtól. Ha a dobást nem egy guggolás előzi meg, vagy alsó pozícióban a csípő nem süllyed térd alá, a labda nem érinti a fatáblát, nem kerül a labda az előre meghatározott vonal fölé, vagy a labda a földre esik, akkor a gyakorlat szabálytalannak minősül és az ismétlés elvételre kerül. A lehető legtöbb szabályos ismétlés végrehajtása a cél az időlimiten belül.

DÖNTŐ

Buy in: Férfiaknak: 20 ismétlés strict chin up, Nőknek: 10 ismétlés strict chin up

16-12-8 ismétlés

Dupla Kettlebelles WOD:

Dupla kettlebell rack guggolás,
Farmer séta dupla kettlebell,
Furpee deadlift dupla kettlebell, 
Sétáló kitörés dupla kettlebell, mellézárással, farmertartással

Férfiaknak: @20-24-28 kg, Nőknek: @8-12-16 kg

Time Cap: 15 perc

A versenyzők húzódzkodásokkal kezdik a feladatot. Miután teljesítették a leírt ismétlésszámokat, kezdhetik a kettlebelles feladatokat. A számukra előírt legkisebb súlyokkal kezdik meg a feladatsort, a legmagasabb ismétlésszámmal. Ezt követően haladnak a nagyobb súlyok felé, amiket alacsonyabb ismétlésszámok követnek. A versenyzők dupla rack guggolással kezdik, majd farmersétával átsétálnak a túloldalra, ahol a burpee deadliftet kell elvégezni, majd sétáló kitörésben, farmertartással visszatérnek a kiinduló pozícióba. Ezután következik a nagyobb súly és megismétlik az előbb leírtakat a megfelelő ismétlésszámmal. Az nyer, aki a leggyorsabban teljesíti a feladatokat.

Chin up sztenderek:

A versenyző szupinált fogással fogja meg a rudat vállszélességben, a karok nyújtva, a térd nyújtva, a sarok a csípő vonala előtt. Ebből a pozícióból a versenyző rúgás, vagy lendületvétel nélkül felhúzza magát, amíg az áll a rúd vonala fölé nem kerül. Ezután a versenyző visszaereszti magát a kiinduló pozícióba, ahol egy pillanatra mozdulatlanná válik, és innen indítja a következő ismétlést.

Érvénytelen ismétlés okai:

- Ha a versenyző nem a fent leírt pozícióból indítja el a mozgást, azaz felugrik.

- Amennyiben a versenyző a lábait használja, behajlítja a térdét és ezáltal lendületet vesz az ismétlés közben.

- Amennyiben a versenyző nem nyújtja ki teljesen a könyökeit az alsó pozícióban.

- Akkor, ha a versenyző álla nem hagyja el a rúd vonalát.

- Amennyiben a versenyző leugrik és nem engedi vissza magát a kiinduló pozícióba.

*A versenyző túl magas és leér a lába, abban az esetben behajlíthatja a térdét, de lendületet nem vehet!

Dupla Kettlebell Rack Squat sztenderdek:

Kiinduló helyzetben a bellek rack tartásban, térd, csípő nyújtott helyzetben. Rack pozícióban a felkarok leszorulnak a bordához, kézfejek a váll vonalán belül vannak. A versenyző guggolást hajt végre melynek alsó pozíciójában a sarok a talajon marad, a  csípő térd alá süllyed, majd onnan visszatér a kiinduló helyzetbe, ahol megáll egy pillanatra az újabb ismétlés előtt.

Érvénytelen ismétlés okai:

- Amennyiben a versenyző csípője nem süllyed térd alá.

- Amennyiben a versenyző sarka elemelkedik a talajról.

- Amennyiben a versenyző a kiinduló helyzetet nem tartja ki egy pillanatra az ismétlések között.

- Amennyiben a felső pozícióban nem kerül a térd és/vagy a csípő teljesen nyújtott helyzetbe.

*Rossz bokamobilitás esetén sarokemelés alkalmazható. Ebben az esetben a bíró a döntő megkezdése előtt ellenőrzi az adott mobilitást.

Farmer séta sztenderdek:

A versenyző felveszi a talajról / leengedi dupla rack tartásból a kettlebelleket, farmertartásba. Majd a lehető leggyorsabban eljuttatja azokat a kijelölt pontig. Amennyiben megérkezéskor a kettlebelleket nem kontrolláltan teszi le a versenyző, hanem ledobja őket, akkor meg kell ismételni a sétát a kiindulópontról.

Érvénytelen séta okai:

- Amennyiben a versenyző elejti / leteszi az egyik vagy mindkét kettlebellt. Ebben az esetben elölről kell kezdeni a farmersétát.

- Amennyiben a versenyző megérkezéskor ledobja / elejti a kettlebelleket.


Burpee deadlift:

A versenyző álló helyzetből (térd, csípő nyújtva) indul. Csípődöntést követően páros kézzel leteszi a talajra a két bellt, majd páros lábbal hátraugrik, és fekvőtámaszhelyzetbe kerül. A lábak zárt pozícióba érkeznek a hátsó pozícióban. Az ismétlés csak akkor érvényes, hogyha a hátraugrást követően a gerinc végig neutrális, a térd és a csípő egyaránt nyújtott helyzetbe kerül. Ezt követően felugrik a versenyző, ahol a bellek a lábak között vagy azokon kívül helyezkednek el. Majd felhúzza a belleket, ahol a felső pozícióban a versenyző térdének és csípőjének nyújtva kell lennie, és ki kell húznia magát, azaz a vállak nem eshetnek előre. A felső ponton a test függőleges, a váll és csípő egy vonalban van. Ezután a versenyző leteszi a belleket és elindítja a következő ismétlést a fent leírtak szerint.

Érvénytelen ismétlés okai:

- Amennyiben a versenyző nem páros lábbal ugrik hátra.

- Amennyiben a versenyző lábai nincsenek zárva a hátraugrást követően.

- Amennyiben a versenyző gerince a hátraugrást követően nem neutrális.

- Amennyiben a versenyző térde és/vagy csípője nem kerül teljesen nyújtott helyzetbe a felső pozícióban.

- Amennyiben a versenyző válla nem kerül a csípő fölé a felső pozícióban.


Sétáló kitörés sztenderdek:

A versenyző álló helyzetből (térd, csípő nyújtva), a kiinduló pont mögül indul. A versenyző farmertartással, testvonalon kívül tartja a belleket. Majd kitörést hajt végre előrefele, ahol a hátul lévő térdnek érintenie kell a talajt. Ezt követően a versenyző kiegyenesedik és a hátul lévő lábával mellé kell zárnia az elől lévő lábának, ahol egy pillanatra a csípő és térdek teljesen nyújtott helyzetbe kerülnek. A sétáló kitörésnek akkor van vége, amikor a fent leírtak szerint a versenyző mindkét lábával átlépte a vonalat.

Érvénytelen ismétlés okai:

- Amennyiben a versenyző elejti a belleket, vagy azok talajt érintenek. 

- Amennyiben a versenyző térde nem érinti a talajt a lépés során.

- Amennyiben a versenyző nem zár mellé a lábával a lépés megkezdése előtt.

- Amennyiben a versenyző csak az egyik lábával lépi át a vonalat a befejezés előtt.

- Amennyiben a versenyző ledobja / elejti a belleket a visszaérkezés pillanatában.

* Érvénytelen ismétlés esetén a versenyzőnek elölről kell kezdenie a teljes sétát.

Támogatóink és díjazás:

A dobogósok nagy értékű ajándékcsomaggal gazdagodnak majd a myprotein jóvoltából, akik mintegy félmillió forint értékben készültek a legjobbak díjazására!

Mindkét nem első három helyezettei számára ajánlott fel nagy értékű ajándékutalványt az UnderArmour is! Valamint az összes induló számára egy kedvezményes kupont is biztosítanak!

Idén is gondoskodik a hidratáltságról a FITRADE. Az év sportitalának választott termékeikből kap egy üveggel minden induló a versenyen.

Bemutatkozik egy új termék is (legalábbis a honi piacon számít újdonságnak)! A LifeLike minden indulónal kedvezményes kupont ajánlott fel és a dobogósoknak egy ajándékcsomaggal kedveskednek.

 

EBÉD

Lehetőséged van EBÉD rendelésére, melyet várunk a marketing@thorgym.hu email címen jelezni December 1-ig legkésőbb!!!
 
A menü a megszokott minőség a rendezvényeinken, melyet a PizzaBoy szolgáltat:
 

A.) Rántott csirkemell – fél adag jázmin rizs,fél adag vajon párolt zöldségekkel 1990.-

B.) Lazac steak, citrus mártással – fél adag jázmin rizs,fél adag vajon párolt zöldségekkel 2490.-

Fizetni a helyszínen tudjátok majd, de a mennyiség miatt, csak annak tudjuk biztosítani, aki előzetesen rendelt!

Ne feledjétek:

A versenyen való részvétel regisztráció-köteles, amelynek első lépése egy email küldése az marketing@thorgym.hu címre. A levélben kérünk írd meg az alábbi adatokat: Termed, Edződ neve, testsúlyod.

A második lépésben, a regisztráció véglegesítéséhez a nevezési díj befizetése szükségeltetik, amelyet megtehettek bármely Thor Gym pultjánál a nyitvatartási időben, kizárólag készpénzben. A nevezési díj 8.000,- forint/fő.

 

Nézőknek a belépés ingyenes.

Fontos, hogy a verseny résztvevőinek száma limitált, összesen 64 fő

A helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel. A Thor Cup zárt háziverseny és csak a Thor Gym vendégei indulhatnak, akik érvényes bérlettel rendelkeznek.